Πως να είστε ασφαλείς όταν είστε σπίτι;

κλειδαράς σπανός - μειίνετε ασφαλείς στο σπίτι

Όταν βρίσκεται σπίτι πρέπει να νιώθετε ασφαλής. Πως γίνεται λοιπόν να νιώσετε μεγαλύτερη ασφάλεια;

Αρχικά, κλειδώνετε την πόρτα. Είναι καλό να έχετε σύρτη ασφαλείας στην κεντρική σας πόρτα. Οπότε ακόμα και αν κάποιος προσπαθήσει να εισβάλει σπίτι σας, ο σύρτης θα τον εμποδίσει. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι πόρτες ασφαλείας θεωρούνται 100% ασφαλείς όταν είστε μέσα και έχετε κλειδώσει.

Πως να είστε ασφαλείς αν μένετε σε ισόγειο σπίτι;

Τα ισόγεια διαμερίσματα ή σπίτια είναι πιο εύκολα προσβάσιμα. Γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Μην αφήνεται ανοιχτές μπαλκονόπορτες χωρίς επίβλεψη. Είναι πολύ πιο ασφαλές να τοποθετήσετε πίρους ασφαλείας σε κάθε μπαλκονόπορτα.
Στα παράθυρα, επειδή μπορούν να θεωρηθούν εύκολα προσβάσιμα, μπορείτε να τοποθετήσετε σιδεριές ασφαλείας.

Πως να είστε ασφαλείς αν μένετε σε πολυκατοικία;

Αν μένετε σε πολυκατοικία, το ύψος είναι ανασταλτικός παράγοντας για τους επίδοξους διαρρήκτες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι παρόλα αυτά δεν μπορεί κάποιος να διαρρήξει το σπίτι από το μπαλκόνι. Θα είστε πιο ασφαλείς αν τοποθετήσετε πίρους ασφαλείας σε κάθε μπαλκονόπορτα.

Συμβουλές από τον κλειδαρά Σπανό.

  • Πάντα χρησιμοποιείτε το ματάκι πόρτας πριν ανοίξετε σε κάποιον.
    Πολλές φορές επίδοξοι διαρρήκτες μιμούμενοι πλανόδιους πωλητές προσπαθούν να μπουν σε σπίτια. Πολλές φορές έχει επίσης παρατηρηθεί επιτήδειοι μιμούμενοι άτομα από εταιρείες ερευνών προσπαθούν να μπουν σε σπίτια με σκοπό να ληστεύουν αντικείμενα τα οποία βρίσκονται σε κοινή θέα. Αν κάποιος επισκεφθεί την οικία σας για κάποια έρευνα τότε να ζητήσετε τα πιστοποιητικά του προτού τον αφήσετε να εισέλθει. Αν νιώσετε άβολα, θυμηθείτε ότι δεν είστε υποχρεωμένοι να ανοίξετε καθώς επίσης ότι μπορείτε να απαντήσετε χωρίς να επιτρέψετε σε κάποιον να μπει σην οικία σας.
  • Βάζετε συναγερμό.
    Ακόμα και όταν είστε σπίτι, ιδιαίτερα αν μένετε σε ισόγειο, βάζετε συναγερμό. Ο συναγερμός όταν βρίσκεστε μέσα στο σπίτι θα χτυπήσει σε περίπτωση που κάποια μπαλκονόπορτα ή παράθυρο ανοίξει.

Μείνετε ασφαλείς σπίτι σας ζητώντας τη συμβουλή ενός ειδικού. Θα μπορέσει να σας καθοδηγήσει πως να ασφαλίσετε το σπίτι σας. Επικοινωνήστε με τον κλειδαρά Σπανό, με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο.