14 Συμβουλές προστασίας για το σπίτι και το αυτοκίνητο!

Κλειδαριά Ασφαλείας - Κλειδαριές Ασφαλείας

Αυτός ο κατάλογος αναφέρει συβουλές προστασίας για τα κύρια αδύνατα σημεία του σπιτιού και του αυτοκινήτου. Ο ειδικός αδειούχος κλειθροποιός της γειτονιάς σου (μέλος του Σ.Α.Ε.Κ.), πρόθυμα θα σε συμβουλεύσει για την αντιμετώπιση κάθε ειδικού προβλήματος σχετικά με την ασφάλεια του σπιτιού σου, του χώρου εργασίας σου, του αυτοκινήτου κλπ.

 1. Να ζητάτε από τον εκάστοτε κλειθροποιό που σας εξυπηρετεί, την ειδική ταυτότητα, προκειμένου να διαπιστώνετε την αξιοπιστία, την επαγγελματική και τεχνική κατάρτιση. Έτσι προστατεύεστε διπλά από «αεριτζήδες» του επαγγέλματος!
 2. Οι θωρακισμένες πόρτες εισόδου είναι ασφαλισμένες μόνον όταν κλειδώνονται και αφαιρείται το κλειδί από μέσα.
 3. Αντικαταστήστε τις παλιές με νέας τεχνολογίας κλειδαριές για θωρακισμένες πόρτες μηχανικές – ηλεκτρομηχανικές υπάρχουν σε όλα τα μέλη του Σ.Α.Ε.Κ.
 4. Εάν διαθέτετε θωρακισμένη εξώπορτα, τότε επιβάλλεται η τοποθέτηση πρόσθετης κλειδαριάς ασφαλείας (νέου τύπου, ή άλλες).
 5. Να έχετε αλυσίδα ή άγκιστρο ασφαλείας, από το μέσα μέρος της εξώπορτας, για να μην αναγκάζεσθε να ανοίγεται τελείως την πόρτα ακόμη και για την παραλαβή ενός «αθώου» σημειώματος.
 6. Κατά προτίμηση οι πόρτες εισόδου να έχουν προστατευόμενο με ειδική ροζέτα (defender), αφαλό ασφαλείας.
 7. Απαραίτητος είναι και ο φακός (μάτι), προκειμένου να διακρίνετε σε ποιόν ανοίγετε την πόρτα.
 8. Εάν έχετε δευτερεύουσες πόρτες (υπηρεσίας, κλπ.), ενισχύστε τις με σιδεριές και πρόσθετους σύρτες ασφαλείας. Όπως επίσης φωταγωγοί και φεγγίτες να έχουν γερά σίδερα.
 9. Ασφαλίστε τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα, (όλων των τύπων), με ειδικούς μηχανισμούς ή πατέντες των κλειθροποιών του Σ.Α.Ε.Κ., καθώς και κλειδαριές ασφαλείας ενός ή πολλαπλών σημείων και για όλες τις συρόμενες.
 10. Η ηλεκτρονική προστασία (συναγερμοί, κλπ.) πρέπει να συνδυάζεται με μηχανική υποστήριξη (κλειδαριές, σιδεριές, κλπ.) και με ηλεκτρομηχανική (ηλεκτρομαγνήτες, ηλεκτροπύρροι, ηλεκτρικές κλειδαριές) για να είναι αποτελεσματική η αποτροπή διάρρηξης.
 11. Μην κλειδώνετε στο αυτοκίνητό σας πράγματα αξίας, ορατά απ’ έξω. Υποπτευθείτε την πιθανότητα κάποιος να σας κατασκοπεύει τη στιγμή που τοποθετείτε στο πορτ-παγκάζ προσωπικά σας ή άλλα αντικείμενα αξίας.
 12. Μην δίνετε στον παρκαδόρο το master κλειδί, αλλά το ειδικό parking, (διατίθενται από τις περισσότερες μάρκες αυτοκινήτων).
 13. Ζητάτε και να κρατάτε μέχρι παραδόσεως, το αποδεικτικό στοιχείο παραλαβής του αυτοκινήτου σας από αγνώστους σε εσάς παρκαδόρους.
 14. Αντιγραφές κλειδιών, επισκευές, τροποποιήσεις, αλλαγές συνδυασμών, κωδικοί immobilizer και άλλες τεχνικές, εάν δεν πραγματοποιούνται από επαγγελματία κλειδαρά, έχουν σαν αποτέλεσμα την ελαττωματική και μη ικανοποιητική ασφάλεια του αυτοκινήτου ή του ακινήτου σας.

Ο κλειδαράς Σπανός είναι επίσημο μέλος του Σ.Α.Ε.Κ. και μπορεί να σας συμβουλέψει και να σας παρέχει τις καλύτερες λύσεις για την ασφάλειά σας.